Slaapcoaching voor wie?
Waar helpt slaapcoaching bij?
Slaapcoaching hoe werkt het?
Ervaar je slaapproblemen en wil je hier wat aan gaan doen? Dan ben je welkom in de praktijk voor een kennismaking en oriënterend gesprek.
Start met intake en analyse
Het veranderen van gedrag is een proces. Dit gaat met kleine stappen die uiteindelijk automatisch gedrag worden. 1% verandering van gedrag kan over tijd een enorme verandering zijn. De coaching is er op gericht om dit te bereiken. Het is een proces zonder quickfix waarin ieder zijn of haar eigen pad beloopt en de regie in handen heeft. We starten met een intake en analyse om duidelijk te krijgen waar de meeste verbetering te behalen valt om de slaap kwaliteit te verbeteren.
Dagindeling bepaalt je slaap
Niet uitgerust wakker worden is een gevoel wat bijna iedereen wel kent. Als het structureel wordt, kan er een slaapprobleem aan ten grondslag liggen. De kwaliteit van slaap wordt mede bepaald door het verloop van de dag. In ons moderne leven is het een uitdaging om die voorbereiding op een goede slaap, soepel en automatisch te laten verlopen. De timing van eten, bewegen en blootstelling aan licht zijn hier belangrijke pijlers in. Wanneer is het in het algemeen handig om iets juist wel of niet te doen? Maar belangrijker: wanneer is het specifiek voor je eigen bioritme van belang? Hier gaan we tijdens de coachingssessies uitgebreid op in.
Wat levert het je op?
Ja, ik wil beter slapen
Goede slaap houdt jou overdag scherp
Slaap is van groot belang om mentaal goed te functioneren. In diezelfde diepe slaap krimpen de hersencellen tot wel 40% om ze goed te kunnen schoonspoelen. Wanneer dat niet gebeurt blijven er teveel afvalstoffen achter. Dit hindert een goed functioneren de volgende dag. Je voelt je suf en duf, en bent niet vooruit te branden. Je bent vergeetachtig en komt met minder goede en logische gedachtes en ideeën.Goede slaap voor een gezond gewicht
Bij het krijgen of behouden van een gezond gewicht is goede slaap heel belangrijk. Blijft afvallen een probleem ondanks verschillende diëten met betere voeding, meer bewegen en minder stress? Dan kan het zijn dat je huidige slaaptijden niet goed matchen met jouw unieke biologische ritme (het circadiaan ritme). Hierdoor verandert je eetbehoefte naar een behoefte aan suikers en snelle koolhydraten. Je loopt de hele dag rond met een hongergevoel en hebt zin om te snacken.